PotentialeHotellet
madlavning
Madlavning styrker fælleskabet og skaber nogle nye sunde kostvaner for beboerne.
fra køkkenhaven til køkkenbordet
Fra køkkenhaven til køkkenbordet
Når PotentialeHotellet har beboer med grønne fingre, står de gerne for køkkenhaven og i perioder har det været muligt, at spise tomater, agurker og salat fra drivhuset/køkkenhaven.
Beboerne og personalet laver dagligt mad sammen. Beboerne får samtidig træning i at håndtere fødevarer, og inspiration og viden om madlavning. Vi laver mad som beboerne selv vil kunne lave på egen hånd, når de flytter i egen bolig.
Fællesspisning forgår enten i køkkenet eller i fællesstuen hvor både beboerne og personalet deltager.
struktur i hverdagen
Beboerne skriver sig ved morgenmaden eller i løbet af formiddagen på en seddel med forskellige opgaver. De vælger selv om det er madlavning, oprydning eller andre gøremål, som de gerne vil deltage i.
Morgenmad, frokost og aftensmaden laves typisk på fastetidspunkter, hvilket giver en god struktur på hverdagen.
”Beboerne har brug for mere intensiv støtte til opbygning af en struktur i hverdagen og det lærer vi dem blandt andet ved selv, at fastholde en enkelt og overskuelig struktur i hverdagen” siger en af PotentialeHotellets medarbejdere.