PotentialeHotellet

unge hjemløse

Årsagerne til unge i Danmark bliver hjemløse kan skyldes misbrug, psykiske problemer, økonomiske vanskeligheder eller udsættelse af tidligere bolig.

unge hjemløse i Danmark

Hver tredje af de unge hjemløse i Danmark har været anbragt som barn. Af dem har langt størstedelen, 8 af 10, senest været anbragt på døgninstitution eller opholdssted, inden de fylder 18 år.

92 procent af de hjemløse unge, som blev anbragt som barn, har ikke gennemført en ungdomsuddannelse.

12 procent er aktuelt under uddannelse eller i job, mens knap hver femte er i stofmisbrugsbehandling.

Mere end halvdelen har modtaget efterværn (støtte i overgangen til voksenlivet), efter de er fyldt 18 år.

Kilde: Socialpolitisk Redegørelse 2019.

ressourcer

til hjemløshed

SANDs ungegruppe
De hjemløses landsorganisation byder i Ungegruppen på netværk og fælleskab for unge hjemløse under 30 år. Aktive får rejsen dækket.

Bliv aktiv i SAND
Alle hjemløse og tidligere hjemløse kan være med til at gøre en forskel i SAND, hvor erfaring med hjemløshed er adgangsbillet.

Støttefond
De private opholdssteders interesseorganisation har en fond, som anbragte og tidligere anbragte hos LOS-medlemmer kan ansøge.

forsorghjemmets rolle

”Det er forsorgshjemenes opgave at hjælpe de unge hjemløse videre frem. PotentialeHotellet vil samarbejde bredere og mere smidigt og helhedsorienteret. Vi søger billige boliger, som er egnede til udslusning. Til at gå selv, men med støtte. Vi arbejder på at eliminere forhindringerne for de unge hjemløse, en for en.” udtaler bestyrelsesmedlem for PotentialeHotellet René Nielsen til DR i 2015.

Læs mere om ophold med indhold på PotentialeHotellet